Mafia Lost Heaven


Gerne: Actie
Console(s)/PC: Pc, Xbox en PS2
Ontwikkelaar: Illusion Softworks
Uitgever: Gathering
Distributeur: Take 2 Interactive
Releasedatum: 6 November 2002

Mafia

Mafia speelt zich af in de jaren ’30. Je speelt zelf met de hoofdpersonage dit is: Tommy Angelo, een taxichauffeur. Zodra de game begint raakt Tommy al snel verstrikt in de wereld die de meeste alleen uit films kennen. De wereld van geweld, verraad, moord en tal van andere maffia clichés.

Free roaming game, met een intense verhaallijn
Mafia is een Free roaming game, je kan dus buiten de missies om, doen en laten wat je wilt. Steel auto’s, maak gebruik van verschillende wapens! Alleen in het begin kun je lang niet alle auto’s stelen, zoals bekend in de Gta reeks. In het volgen van missie’s leert Tommy steeds meer auto’s het slot te breken, dit gaat dus niet zomaar. Het verhaal beleef je heel intens, je voelt je veel meer aangetrokken om de verhaallijn uit te spelen tot tegenstelling van Gta, ook zijn de Mafia missies veel diverser dan Gta.

Oog voor realisme
De wapens in Mafia variëren van een Smith & Wesson tot de welbekende Thompson, oftewel Tommy Gun. Al deze wapens voelen goed aan en geven veel variatie aan het spel. Wat ook een grappig elemet is in deze Mafia, is dat als jij met je oldtimer de hoek omgaat het knipperlicht aangaat. Dit zijn punten waarvan je de realisme die deze game bezit goed kan zien. Maar de realisme zit hem niet alleen in de kleine dingen. De bewoners van Lost heaven zijn namelijk geweldige rijders. Ze volgen de verkeersregels precies en letten op van alles. Zo zie je bijvoorbeeld voetgangers echt kijken voordat ze oversteken, alle auto’s stoppen dan ook netjes voor de stoplichten en voor de overstekende voetgangers. Dat zul je niet snel zien in Gta, hier rijden ze een stuk agresiefer. Kortom de bewoners van Lost Heaven houden zich strikt aan de regels, de politie in mafia is dan ook een stuk strenger dan in andere free-roaming games. Je kan het ook absoluut niet maken om met een wapen over straat te lopen, de politie slaat je direct in de boeien. Zelfs als je door rood rijdt, kan je een fikse boete verwachten. Wat weer een stuk realistischer is vergeleken met de Gta serie.

Main Menu, interessante opties
Als je het spel opstart, heb je in ”Main Menu” nog een paar interessante opties:
Free Ride (zegt het al, je kan doen en laten wat je wilt)
Free Ride Extreme (deze modus unlock je na het uitspelen van de verhaallijn, hier kan je verschillende zijmissies in spelen)
Carcyclopedia (hier vind je alle auto’s die op dat moment beschikbaar zijn)

Specificaties

Minimum
500 MHz Pentium III or AMD Athlon processor, 96 MB of Ram.
– 16x CD/DVD, 1.8 GB free hard disk
– 16 MB video card with DirectX 8.1 compatible drivers
– DirectX 8.1 compatible sound card
– Keyboard, mouse
Supported Operating Systems: Windows 98, Windows Millenmium, Windows 2000, Windows XP. 

Extra: Mafia The Game

Mafia Intro

Plaats een reactie